14. října 2008

Vaříme s Vaškem a Royal Botanic Garden


Mé další víkendové jídlo bylo tentokrát o něco skromnější! Ze zbylých vajec jsem se rozhodl udělat omeletu. Při hledání výrazu "vaječná omeleta" na mě z googlu vyskočil recept ze stránek o kulturistice. Fitness centrum sice nenavštěvuju, ale aspoň jsem zjistil, jaké množství energetické hodnoty do sebe ten večer vpravím! Nebudu Vás dále napínat, rozžhavil jsem trochu více másla, než bylo potřeba a v rámci úspory přilil i trochu mléka. Nakonec to spíš byla taková pseudo vaječina a vzorovému obrázku se to moc nepodobalo, co je však důležité je to, že mi to chutnalo! Potunil jsem to totiž nad rámec receptu ještě plátkem sýra, oregánem a nově zakoupenou bazalkou. Zde je výsledek mého kulinářského umění.



Také jsem byl v neděli v další z mnoha částí Sydney. Royal botanic gardens aneb Královská botanická zahrada mě nadchla.



Tisíce různých stromů, rostlin a palmový háj, jenž se se 180 druhy palem řadí mezí nejlepší sbírky palem pod širým nebem na světě. Také tam bylo spousta Kaloňů, což jsou savci podobní netopýrům. Ti v RBG měli až 1kg a rozpětí křídel kolem metru. Naskytl se mi také jiný pohled z Farm Cove na most a operu a viděl jsem i druhou stranu, kde byly dvě obrovské lodi. Taky tam volně poskakovali a poletovali Kakadu žlutočečelatí.



Byl jsem se podívat i v Hyde Park Barracks muzeu, což je bývalá ubytovna pro trestance. Takhle tam kdysi spali.



Však mrkněte na fotky. Jdu spát.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

čeče, jsi mě donutil toho žlutočečelatého vygooglit :D existuje i žlutočelý a žlutolící... a ten Baobab je krásný. ( nejede ti odkaz na fotogalerku z textu)

Vašucek řekl(a)...

Šak jsi guglířka, ne? ;) díkes za upozornění, chyba napravena!

kantorci řekl(a)...

Zhltnul jsem to po ránu, netopýra bych nechtěl mít doma. Hezká příroda, užívej si a foť dál.

kantorci řekl(a)...

Ahoj Vašku jsem moc rat še pišeš a votiš pekne fotky mej se hesky cau jirka

Svíďa řekl(a)...

Ahoj Vašku, jsem rád, že máš neustále co objevovat a že o tobě mám aspoň nějaké zprávy, takže si to tam užívej a hlavně se nezapomeň vrátit:-)

Vašucek řekl(a)...

Kantorci : Díky za odezvu :) jsem rád, že si to dává i Jirka!

Svíďo : Vrátit se nezapomenu, neměj strach! :) drž se.