10. října 2008

Slovník a ztráty a nálezy


Ve třídě máme menší změny, všechny tři češky skončily a pár lidí zase přibylo. Zvláštní je každotýdenní invaze určité národnosti, tentokrát francouzů. U nás je to Sofie a Jean Baptiste, kterému říkáme zkráceně JB (džejbí), což je pro mě docela komické (modří vědí). Mám také další poznatek. Všichni asiati, bez výjimky, mají na stole neustále připravený elektronický překladač, který vypadá jako mini notebook. (viz. spolužačka níže na fotce).



Já jsem to vyřešil poněkud elegantnějším způsobem. Nainstaloval jsem si slovník do mobilu a ještě donedávna jsem sklízel obdiv a uznání spolužáků a učitelů, za pohotové a znalecké reakce. Zatím co asiati otevírali a louskali písmenka na těch svých laptopech a ostatní evropané neohrabaně listovali ve velkých a těžkých slovnících, já už se hlásil o slovo. Teď však častěji nastává situace "Don´t use your dictionary Faklaf...can somebody explain this word, please?" (aneb, nepoužívej ten slovník...může prosím někdo to slovo vysvětlit?). Používám ho, ale i tak docela často a dá se říct, že i denně v mnoha situacích! Díky za něj, skvělý to společník (jeho kvality jsem poznal již při písemkách na střední a tímto zdravím Mrs.Burn :-D).

Včera jsem našel v autobuse peněženku a bez zaváhání ji zanesl k řidiči, který s úsměvem poděkoval. To mi připomnělo, že jsem se vůbec nezmínil o tom, že jsem asi dva týdny zpět našel cestou do školy v metru na sedačce mobil. Nenapadlo mě nic jiného, než najít v seznamu kontakt "mum" v domnění, že to bude mobil nějakého školáka. Zvedla to však nějaká babička, které jsem nerozuměl ani slovo, předala mi někoho k telefonu a tomu jsem zdělil jméno, adresu školy a čas, kdy končím. Odpoledne před budovou školy stepoval natěšený asi 5oti letý korejec, který mě štěstím bez sebe chtěl pozvat aspoň na kafe (které bohužel nepiju). S díky jsem tedy odmítnul a s pocitem naplnění se s ním rozloučil. Znalý pořekadla "S poctivostí nejdál dojdeš" pevně doufám, že by se jiní zachovali stejně. Nepředpokládám totiž, že by se můj pobyt u protinožců obešel bez nějaké ztráty (ať už to bude cokoliv).

Nakonec mám pro Vás jeden hudební tip, který mi zpříjemňuje cestování emhádéčkem. Nikdy jsem nebyl hudební znalec, ale tohle mě nadchlo. Jedná se o zpěvačku Ayo a album Gravity At Last (stahujte kliknutím na název).

Ayo - Gravity At Last [2008]
(chillout, soul, folk, blues, female vocalists, singer-songwriter)
57,8 MB, 192kbs


Přeju příjmený, ač pro mě pracovní pátek.

6 komentářů:

kantorci řekl(a)...

Díky za nové zprávy, bohužel jsem to nespustil, je tam nějaký speedometer.
Doufám, že nebudeš nic ztrácet. Fotečky by nebyly? Měj se hezky.

Vašucek řekl(a)...

Pro neznalé rapidsharu návod (čekal jsem to ;)

> kliknu na odkaz, pod levým speedometrem kliknu na tlačítko "Free user", počkám až se odpočítá 58 sekund, následně se objeví modré kolečko "Download" s šipkou, na které kliknu, vyskočí tabulka, dám uložit soubor a OK. Počkám až se album stáhne a poslouchám!

Btw. fotky nebudou :) ve škole není moc co fotit a kvůli práci se přes týden nikam nedostanu.

kantorci řekl(a)...

Super i já jsem to spustil = stačilo trknout. Nevěděl jsem, že posloucháš tok náročnou muziku. Ale poslouchá se to příjemně, pouštím to přes genius. čus bus.

Anonymní řekl(a)...

Hi Vensssa :)
No teď jsem zhltala docela velkou dávku tvého psaní a....no co říct,úplná paráda.Ale chybí mi tu mořský koník ;) a Merlin s Dory tam někde neplavali? :) Hele a doufám,že jak přijedeš a uspořádáte kofolový dýchánek,tak nám něco peckovního k tomu uvaříš,chi :) kdybys chtěl tež ňákou inspiraci,tak poradím: naškrábej pár brambor,vař asi 20min.,na másle usmaž do zlatova cibulku,kterou si pak polij s tím máslem na brambory a zapíjej to mlékem.Mňam.
Tak ať se moc moc daří,těším se na další čtení.Bay Bay
from:barly

Anonymní řekl(a)...

Nazdar kámo,

tak poslouchám první song. Není to špatné ;-) Kdybys chtěl něco na zpříjemnění cestování MHD, tak ti s Otou něco nazpíváme! :-D

Mám i novinky. V pátek jsme promítli film (který je mimochodem hotový) na předpremiéře pro celou SPŠ na jejím výročí v Bezruči. Celkem ohlas, tak se chystá oficiální premiéra. Musíš zarobit dost, abys mohl na otočku přiletět do kina. Nebo snad zařídit promítání někde v Astrálii. :-D

Kdyžtak pošlu divko kámo... Zjisti jak to je s poštou - cena, trvání...

Měj se famfárově

Anonymní řekl(a)...

čest australane jak tak pozoruju a čtu je tam pořád co na práci což?Každopádně jsem zhltnul cele mnou nepřečtene tři textiky, protože jsem si nějak neudělal časek. Je to pecka jen tak dal. :-))Nevynechávám ani řádku. TAK zatim a zdar a sílu

PS:vanesa neni tak nehezké jméno
:-)))))) JR (džejár)