7. října 2008

První vaření a Darling Harbour


Je to zamnou vážení! Po pečlivém výběru ingrediencí (nejlepší poměr cena/kvalita), tedy toho co bylo nejlevnější jsem se pustil do díla. Cílem byly Pasta carbonára aneb uhlířské špagety (těstoviny) ale rovnou od Ostravy.



Neuhořel jsem, najedl jsem se a rozbil jen jedno vejce. Jelikož jsem snídal až v 11, tak to nebyl oběd, ale spíš večeře (což, ale na úspěchu nic nemění). Vařil jsem podle Johnnyho "fake-low" receptu z yp fóra. Touto cestou bych mu chtěl ještě jednou poděkovat. Moc mi to sice nechutnalo :-D ale i tak mám radost. Vzhledem k tomu, že jsem pak strávil půl hodiny v kuchyni uklízením nepořádku a mytím nádobí, asi nebudu vařit tak často jak jsem plánoval. Nic naplat.Těstoviny se povedly a je to mé historicky první samostatně uvařené jídlo (chápej- ne ohřev v mikrovlnce). Děkuji za podporu a gratulace prosím do komentářů!

V pondělí byl nějaký svátek (jaký, se mi bohužel nepodařilo zjistit) a ve škole jsme měli den volna. Vyrazil jsem tedy prozkoumat další část Sydney s názvem Darling Harbour.



Navštívil jsem Národní námořní muzem a také Mořské aquarium, kde jsem strávil asi 3 hodiny pozorováním nejrůznějších mořských živočichů. Fotit se tam moc nedalo, nebylo dost světla, ale aspoň něco málo v galerce. Byl tam i ptakopysk, želva s krkem dlouhým tak 20cm, mega mořský koník, žraloci, krokodýl a největší respekt jsem měl z asi dvoumetrového rejnoka, který v tunelu proplouval nadosah ruky (jen to sklo). Mám tedy nové přání, dotknout se někdy klidně i menšího macka ve volné vodě. Musí to být fakt zážitek.



Na večer byl nachystán stativ, takže jsem udělal pár cvaků efektně vypadajících jezdících schodů, osvětlený Harbour Bridge a nemohl jsem opomenout ani slavnou operu.



Takových maníků jako já tam pobíhalo minimálně pět. Takže příště zahodím veškerý stud a určitě ještě jeden noční výlet s prázdnout kartou a nabitým foťákem do těchto míst podniknu. Loučím se s Váma jednou ISM (I shot myself) fotkou.



Mou povedenou večeři najdete mezi fotkama, které jsem právě uploadnul. Valím do práce. See you.

7 komentářů:

kantorci řekl(a)...

Gratuluji a obdivuji, ale asi 95% mužů rádo vaří, uklízí, myje pere, atd.... těstoviny vypadají skvěle. Zajímají mě ty vláčky nad zemí. Pokus se to trochu popsat.
Fotečky moc hezké, město asi také, díky a těšíme se na další zážitky.

Anonymní řekl(a)...

tak já přidám jeden taky celkem jednodušší recept:
špagety uvaříš max tak do poloviny (ještě musíš cítit ten škrob). na vedlejší pánvi mezitím somahneš na oliváči cibulku, česnek a čerstvé čili papričky (můžeš dále přidat co chceš k tomu - rajče, papriku, cukinu apod.), ke konci k tomu přihodíš ty špaget y posmažit trochu (fakjt nesmí být dovařené) a pak zaliješ ryjčatovým pyré(m) - ne protlakem !, nakonec namletý pepř, trochu soli, i hnědý cukr lehce, ale jen lehce. hlavní je oliváč, čili, a s tím nejrůznější kombinace (třeba bez rajčatového pyré, jen tak s olejem, čensekem, hlívou a malinkými rajčátky :-P) dobré chutnání :-)
H.

Leñita řekl(a)...

Hi, fotky super, mě ani tak nezaujal ten rejnok, jako to metro ve vzduchu, to je paráda :) na jídlo můj názor znáš, jen tak dál :) ať mi můžeš vyvařovat až přijedeš :)
Ten svátek byl Labour day...oslavuje stávku dělníků v Melbourne, kteří se tak zasadili o 8hodinovou pracovní dobu..slaví se první pondělí v říjnu :)

Vašucek řekl(a)...

Dík za recept. Zní to docela složitě, ale možná časem zkusím ;)

dodis : Asi jsem málo hledal, teď už vím. Thnx Hruško! O metru ala futurama se rozepíšu jindy. Je to v plánu neboj.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím pane''šéf-kuchař''! :)..koukám,že se máme na co těšit,až se nám za nějaký ten čas vrátíš a předvedeš své kulinářské umění :P .Fotky opravdu krásny,hlavně tedy to schodiště a Harbour Bridge,ten se ti vážně povedl.Jinač,jak tě tak pozoruji,lavičky už si tam šéfuješ docela pohledně :D .).Trpělivě čekám na nějaké ''carPhoto:-/'... dělám si srandu .)....
At' se vede kámo .
S pozdravem(celé rodinky a nejen) Jero al' Cauliflower :)

Anonymní řekl(a)...

Tak hele kámo,

ty se ani tak nesnažíš napsat knihu o zážitcích, ale kuchařku! :-D

Popisuj všechno - schody, jídlo, rybičky, ... A co toalety? Bidety...?

Kámo - to je to, co nás zajímá! Soukromí! To o čem se nikde nemluví! Myjou si australani po záchodě ruce?

Tak zjišťuj a podávej top secret info ;)

Mivaj sa a pozdrav australanky ;)

Vašucek řekl(a)...

Hi Jery ;) auta budou! Neboj. Má sbírka však zatím neobsahuje dostatek exemplářů. Děkuji za pozdrav...že ho opětuju. GL :)

Venco bidet jsem zde zatím neviděl, toalety jsou tady normální a víc než austrálce, potkávám na wc asiaty a Ti si normálně ruce myjou :-D

Co se týče geografických anomálií, jsem ve fázi výzkumu a chystám se testovat opačné točení vodního víru a správný směr visu prádla ;-))