1. dubna 2009

Kakadu National Park a Velky Barierovy Utes


Uff. Tak jsem navstivil tropicky Darwin v Severnim teritoriu a jednu z casti velkeho barierove utesu [GBR - neplest s britanii ;-D] z mesta Cairns na pobrezi Queenslandu a musim rict, ze pokud jsem tady pro neco fakt jel, tak to bylo tohle.


Na potapecske lodi mi delal buddyho ozzik Pete. Videli jsme 6x zraloka, rejnoka, hejna obrovskych ryb, nadherne koraly, obrovskou morskou zelvu. Proste maraton, jidlo, ponor, jidlo, ponor...zustal jsem sice jen na jednu noc, ale zeme se mi kymaci pod nohama jeste ted. I pres docela velkou pauzu od posledniho ponoru v lete jsem to zvladl bez vetsich problemu. Opravdu nadhera. Dal jsem na rady ostatnich a v Sydney jsem se nepotapel, vsichni rikali setri penize na great barrier reef. Meli pravdu, pokud se tady nekdy vratim tak to bude prave tohle misto.


Darwin a Kakadu National Park taky stal za to. 3metrove termitiste, spousta ptaku, krokodyli morsti, hadi, pavouci velikosti dlane a opet malby domorodcu tentokrat kolem 20 000 let. Arthur bude mit radost.

Osazenstvo na obou mistech skvele. Nevim jestli cesi necestuji nebo co, ale potkavam same canadany, holandany, amiky nebo nemce.

No nic, mel bych se poradne vyspat. Zitra brzy rano vyrazim dolu podel pobrezi a v nejblizsi dobe bych mel z Airlie Beach blize poznat z jachty Whitsundays Islands.

4 komentáře:

  1. Ahoj!

    Uz ted mam radost, pri samotnem cteni!

    Verim, ze vodotesny obal zastavil vodu a umoznil vse nalezite zdokumentovat!

    Mej se hezky behem tech poslednich 2 tydnu!

    Arthur

    OdpovědětVymazat
  2. kuwa, jedním slovem závist (to je myslím nejaká čtvrť třince nebo oldřichovic ne ? katastrální území ?)
    ok, já mám taky radost, jak to vidím, myslím, že to je celkem kompaktní cesta, plná rozmanitých zážitků ;-DD krása !
    Chápu to dobře, že tu nikde fotky ještě nemáš, že "budou" ...
    btw. congra k bezproblémovému přechodu do podvodnického stavu !
    tak přeju chladnou hlavu při krizovkách a hodně pohody na dalších cestách.

    Honza H.

    OdpovědětVymazat
  3. uau, tak to je paráda

    OdpovědětVymazat