10. dubna 2009

Whitsundays Islands and Fraser Island


Aktualne zdravim z hlavniho mesta Queenslandu Brisbane. Ostrovy jsou za mnou. Potapeni a snorchlovani z jachty na Whitsunday Islands bylo fajn, ale diky trochu horsimu pocasi nebyly podminky tak dobre jako v Cairns. I tak jsme toho videli hodne. 20ti clenna posadka se bavila a Novozelandsky kapitan se nezapomnel kazdy vecer opit. Airlie beach odkud jsme vyplouvali jsem si sice predstavoval trochu vetsi, ale backpacker ve kterem jsem sdilel pokoj s dalsimi 16ti lidmi ma ocekavani naopak predcil. Na snimku znama Whiteheaven beach.



Pres noc jsem popojel dolu do Hervey bay odkud jsme byli vypraveni v jeepu [Toyota LandCruiser] na Fraser Island, ktery je se svymi 123km delky a 22km sirky nejvetsim pisecnym ostrovem na svete. Najdete tam kolem stovky pruzracnych sladkovodnich jezer, plno pisecnych dun a jeste vice divokych psu Dingo. Jedine komunikace, po kterych se da jezdit, tvori ujezdene hrbolate piscite stezky a plaze. Jak uz to tak ale byva, nemuze byt celou dobu hezky a nam dva z trech dnu prselo. O to byl pozitek z jizdy 4x4 zazivnejsi. Spani ve stanu uz bohuzel ne. Mam i nejake videa tak se teste, v zivote bych nerekl, co vsechno je schopno auto vyjet [a to uz jsem toho prosim zazil dost ;-D]. V parte 4 kluku z Walesu byl i jeden automechanik, takze jsme se nemeli ceho bat. Horsi to bylo s odhodlanym italem Francescem, ktery se hrnul do rizeni, ale zvladl to kluk bravurne. Jsem ziv a zdrav. Na fotce Vrak lodi Maheno z roku 1905.



Dnes jsem prosel mangrovovy les, centrum Brisbane a dal si vybornou veceri v cinske ctvrti. Zitra toho omrknu vice a odpoledne letim zpatky do Sydney, kde me cekaji nateseni spolubydlici. Mesic byl tak akorat, pomalu mi dochazeji ciste trenky a penize. Jeste se ozvu.

1 komentář:

  1. Zdarec, počítáme už hodiny a každý den nahlížíme jestli dáš o sobě vědět. Zhltli jsme Tvé poslední zážitky, teď už jen šťastný let do Sydney a samozdřejmě i domů. Zdraví mamka

    OdpovědětVymazat