11. března 2009

Cestování po Austrálii a Gran Torino


Pomalu se blíží nejočekávanější část mého pobytu u protinožců. Moc se mi nechce věřit, že je to tady. Hrozně mi to všechno uteklo a pomalu odpočítávám dny. Už se jen 4x vyspím a vyrážím za dobrodružstvím. Čeká mě nabitý měsíc, jehož naplánování jsem nakonec vzal do vlastních rukou (jak jinak) vzhledem k tomu, že jsem nikdy nic přes net nebookoval a kreditní kartu jsem do nynější doby používal takřka sporadicky, to byl nadlický výkon! Zabralo mi to moře času, čtení, studování, porovnávání, přemýšlená a plánování co navštívit a co vynechat, protože Austrálie je tak velká, že na její důkladné prozkoumání bych si musel vyhradit nejméně půl roku života, mít tisíc peněz na auto, benzín a ještě více trpělivosti překonávat ty nekonečné vzdálenosti . Jelikož o mě v následujícím měsíci uslyšíte jen zřídka, podělím se s Vámi alespoň o můj smělý plán.


V sobotu mám, jak všichni dobře víte, záverečné zkoušky. Slavit se asi moc nebude, protože hned brzy ráno v neděli letím do Adelaide, kde bych se měl zůčastnit desetidenní expedice přes outback do Alice Springs ve 4x4 Jeepech. Doufám, že nevynecháme posvátný monolit Uluru a že nezmeškám letadlo z Alice Springs do Darwinu, kde bych se měl zdržet 4 dny v Kakadu National Parku. Bude následovat přelet do Cairns a dvoudení objevování velkého bariérového útesu na palubě potápěčské lodi. Z Cairns bych měl pokračovat eastcoastem dolů. Strávím tři dny sailováním a potápěním na Whitsundays Islands a o něco jižněji se pak budu prohánět čtyři dny v jeepu po největším písečném ostrově světa Fraser Islandu. Završit bych to měl prohlídkou Brisbane a letem zpátky do Sydney. Zní to hezky, snažil jsem se do toho měsíce nacpat fakt maximum a pokud se mi podělá něco na začátku, zhroutí se všechno ostatní a já si budu o tom všem moci zpetně číct alespoň tady na blogu.

Je třeba koupit opalovací krém, novou zubní pastu a sbalit se. Moc času mi při tom učení nezbývá, ale včera jsme si zpříjemnili večer kinem za $8. No neberte to. Tentokrát jsme vybrali film Gran Torino.


Na The Reader asi dlouho u mě nic mít nebude, ale příběh veterána z Korejské války, který se snaží napravit mladého mongola, jež se mu pokusil ukrást auto také nebyl špatný. Chvílema jsem se musel opravdu držet, aby mi neukápla slza. Problém byl však trochu s angličtinou, jež byla v podání Eastwooda nesrozumitelná a plná slangu. Sprostých slov jsem během mého pobytu pochytil jen pár a proto jsem filmu z velké části nerozuměl, sprosté slova totiž tvořily jeho většinu. Mrkněte na to.

Ještě se před odletem ozvu.

3 komentáře:

  1. čusek,
    tak průvod musel být zajímavý,podle fotek tyo :)

    doufám,že ti výlet vyjde,všechno se podaří,jak sis naplánoval a snad se občas nějak ozveš,jestli teda budeš mít jak...jo a ještě hodně štěstí při té další části závěrečné zkoušky :)

    tak brzy Aóóóój!!
    barly

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vasku!

    Po nasem denodennim kontaktu mi pripada takrka zbytecne tady prispivat, ale zustanu verny tradici..

    Tos pekne si to naplanoval, sam bych nemel zdne vyhrady! Hlavne Kakadu n.p. Ti budu zavidet. Bacha na stada gauru, morske krokodylu a hady!

    A verim, ze cestou outbackem do Alice Springs se Ti podari zahlednout nejdnu australskou raritu! Doufam, ze sis na ten mesicni kolotoc dobrodruzstvi koupil vice nez velke mnozstvi pametovych karet do PC!!!

    Mysli Te budu denne provazet a prozivat to s Tebou!

    Ted jeste ukaz vsem v Sydney i Cambridgi, ze english mas v maliku a jed!

    Arthur

    OdpovědětVymazat
  3. Díky :) taky doufám, že vše vyjde.

    Foťák mám pořešený!

    OdpovědětVymazat